Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Event afbeelding

Accordeonconcert La Bella Vita

10 november - 14:00 tot 17:00

Sfeervol accordeonconcert van twee oudgedienden

Liefhebbers van accordeonmuziek komen op zondagmiddag 10 november vanaf 14.00 uur volop aan hun trekken tijdens een dubbelconcert van Accordeonvereniging La Bella Vita uit Den Bosch en de Rotterdamse Accordeonvereniging Scala.

Twee oudgedienden, want La Bella Vita bestaat dit jaar 60 jaar en Scala viert volgend jaar het 90-jarig bestaan. Wat is dan de link tussen deze twee orkesten? Nou, dat zijn de dirigenten.

Scala staat onder leiding van Yvonne Spil-van Horik, tevens de vaste begeleidster van het bekende koor, orkest en dansensemble Kalinka dat gespecialiseerd is in Oekraïense muziek. Zij heeft Antoine van Wanrooij – inmiddels vijf jaar dirigent van La Bella Vita – gevraagd om Kalinka tot het eind van het jaar te leiden.

En via dat lijntje komt het nu tot een dubbel-optreden in De Engelenburcht in Engelen (nabij Den Bosch).

Per toerbeurt brengen beide orkesten uiteenlopende stukken ten gehore. Het orkest van La Bella Vita speelt onder meer een opzwepend accordeon-eerbetoon aan Avicii, het gloedvolle Pavane in Blue en de strakke tangoklanken van Guapita.

Het emsemble brengt daarnaast onder meer La Storia, Autumn leaves en Tonerre de musette.

Wees welkom op zondag 10 november 2024 in De Engelenburcht in Engelen! Aanvang 14.00 uur. Entree: 5 euro. Uitsluitend cash te betalen op de dag van de uitvoering.

fotograaf : Sjors van Gils.

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
14:00 tot 17:00